Közeleg a Nikon eddigi legjobb DSLR kamerája

A Nikon hivatalosan bejelentette, hogy fejlesztik a Nikon d/ professzionális DSLR-t ami a Nikon közlése szerint „Az eddigi legfejlettebb DSLR” lesz.

„A Nikon 1999-ben dobta piacra a D1 digitális SLR kamerát, így a 2019-es évben a D sorozat huszadik évfordulóját ünnepelhetjük.”- írta a Nikon közleményében. „A Nikon a kamerafejlesztés hosszú története során folyamatosan fejlesztette képalkotó know-how-ját. Ennek köszönhető, hogy a Nikon DSLR kamerái mindig az ipar legfejlettebb technológiáival gazdagodtak, és képesek voltak megfelelni a professzionális fotósok legmagasabb elvárásainak, akiket kiemelkedő teljesítménnyel és megbízhatósággal szolgáltak a legnehezebb körülmények között is.”

A fejlesztés bejelentésénél többet egyelőre nem mondott a Nikon, ezért a megjelenési dátum, az ár és a specifikációk még váratnak magukra.

A Nikon D6 mellett egy másik fejlesztésre is fény derült az AF-S Nikkor 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR F-bajonettes teleobjektív képében.

„Ez az év egy másik évfordulóról is szól: idén 60 éves a Nikon F-bajonett.”
„Az új AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR F-bajonettes objektív olyan területeken fogja hiánytalanul kiszolgálni a professzionális fotósokat, mint a sportfotózás.”
Akárcsak a D6 esetében, pontos specifikáció, megjelenési dátum és ár bejelentésére később kerül sor.