A Sony tippjei házi kedvencek fotózásához

Megjelent a Sony egyedi Animal Eye AF technológiája, amelyet professzionális állatfotózási tippekkel ünnepel a gyártó.

Az új technológia elérhető a Sony α6400, α7III és α7RIII modelljeiben. A válogatott tippeket Gerrard Gethings állatportré fotósnak köszönhetjük, és a híres Instagram kutya, Dolly Pawton gazdáinak.

Gerrard Gethins professzionális tanácsa szerint „Az állatok fotózása teljesen más, mint embereket fotózni. Meg kell teremtened egy olyan környezetet, amelynek te irányítod a lehető legtöbb elemét. Csendes, nyugodt helyszínre van szükség. A trükk az, hogy megragadd az állat figyelmét, és fent is tartsd egészen addig, amíg elkészíted a megfelelő fotót.”

„Amikor minden készen áll, gyakran a másodperc törtrésze alatt kell elkészítened a fotót, ezért fontos a megfelelő kamera. Minden fotót az Animal Eye autofókuszt használva készítünk. A fókusz a legfontosabb, ez a technológia pedig automatikusan követi az állatok szemét, folyamatosan biztosítva a tűéles fókuszt. Így könnyebben összpontosíthatok a tökéletes kép elkészítésére.”

Stella és Lucy, Dolly Pawton gazdái a következő tanácsokat adják ahhoz, hogy megnyerő Instagram képek készülhessenek kedvencünkről:

Emeld ki kedvenced személyiségét!

Aranyos, kalandos, pimasz, butus; a házi kedvenceink mind sajátos személyiségek. Tudjuk, mennyire különlegesek. Ezt egy fotóval jól vissza lehet adni, és a történetüket is könnyű elmesélni a megfelelő fényképekkel. Dollynak jó szeme van a divathoz, és imád mozogni – minden posztja erre utal.

Válassz megfelelő ruhát!

Alkoss egyedi, jól megkülönböztethető külsőt. Legyen egy komplex öltözék, stílusos kiegészítő vagy valamilyen tematikus szett, ki ne szeretné a jól megválogatott ruhadarabokat? Azt azért hozzá kell tenni, hogy minden ruha passzoljon kedvenced stílusához. A legfontosabb, hogy autentikus legyen.

Készítsd elő a jelenetet!

Az Instagram egy vizuális közösségi platform, ezért olyan képeket kell készíteni, amik megállítják az ujjat a kijelző fölött, és megragadják a figyelmet. A jó háttér, megvilágítás és a tökéletes fókusz elengedhetetlen, ha minőségi tartalmat szeretnénk készíteni.

Találd meg a legjobb pózokat!

Válaszd ki azt a szöget, ahonnan a legjobban megmutatkozik a kedvenced személyisége és egyedi külső jegyei. Minél többet dolgozol a kedvenceddel, annál könnyebben ismered fel a legelőnyösebb pózait, legyen az egy erős kiállás, ami magabiztosságot sugároz, vagy egy hascirógatás, ami a játékos oldalát mutatja meg. A jutalomfalatok minden esetben jól fognak jönni!

Fókuszálj a minőségre!

Használd a lehető legjobb felszerelést arra, hogy éles fotókat készíts, amik minden elemét kiemelik kedvenced ragyogó személyiségének. Az Sony kamerák Animal Eye autofókusz funkciója segít elkészíteni kedvencedről a legeslegjobb képeket, amik szinte életre kelnek a képernyőkön. A szem a lélek tükre, az Animal Eye AF pedig lehetővé teszi, hogy lenyűgöző, precíz, részletes képek készüljenek háziállatodról, amik biztosan megállítják a görgetést.

Használj feliratokat!

A feliratok is segítenek abban, hogy kedvenced életre keljen egy fotón, hiszen egy találó felirattal a követők betekintést nyerhetnek a gondolataiba. A vicces, szellemes, szarkasztikus egysorosok kiválóan működnek, és természetesen fontos a hashtagek használata is.

Légy következetes!

Fontos, hogy a fotók és feliratok hasonló stílusban készüljenek, hogy egy erős, könnyen felismerhető képet alkothass kedvencedről. A posztok gyakorisága legyen rendszeres, hogy fenntartsd a közönséged figyelmét!