Ötletvadászat: Top 5 fotóhelyszín Budapesten

Budapest fotózás ötletek

A fővárosban fotóznál? Elhoztunk Neked 5 budapesti helyszín ötletet, amivel feldobhatod az Instád vagy gyakorolhatod a fényképezést. Jöjjenek a látnivalók, amikkel mindenképp érdemes tenned egy próbát!

1. Nemzeti Múzeum

A múzeum lépcsője jó választás lehet, ha elegáns, letisztult hátterű fotóra vágyunk. Az épület jellege miatt a fehér-bézs színek dominálnak, ami kiválóan passzol szinte bármilyen beállításhoz,  legyen az outfit vagy portré fotózás. Női modellek esetében kihagyhatatlan helyszín, ha Gossip Girl inspirálta fotókat szeretnél készíteni.

Nem mellesleg a múzeumnak csodaszép kertje van, ami tökéles helyszín szabadtéri piknikezős, vagy "fűben ülős" képek elkészítéséhez.

 

2. Kávézók

Budapest változatos kávézói remek helyszínei lehetnek egy portréfotózásnak. Ha természetes pózt és jelenetet szeretnél fotózni, ami jól is néz ki, akkor ez legjobb választás. Egy finom kávé mellett amúgy is jó eltölteni pár órát barátokkal vagy tanulással. Újabban egyre több egyedien berendezett kávézó van, amelyekben kiváló háttereket találunk a fotóinkoz. Vidd el egy barátod kávézni, és közben fényképezd le! Próbálj meg minél több spontán pillanatot elkapni!

 

3. Jáki kápolna

Nem titok, hogy a Netflix sokszor forgat Magyarországon, aminek nagyon örülünk, hiszen így a forgatások után mi is végigjárhatjuk a helyszíneket. Az egyik nagy sikerű Netflix sorozat, a Vaják, vagy eredeti címén a ,,The Witcher”  néhány epizódja is Budapesten készült. Az első részben megjelenik egy templom, ami a Városligetben található Jáki kápolna. A kápolna látogatható a nagyközönség számára is. Ezek mellett igen népszerű esküvői helyszín, reneszánsz romantikus és kissé misztikus megjelenése miatt.

 

4. Metró/ tömegközlekedés

A nagyobb kihívások kedvelőinek a tömegközlekedési eszközökkel készült fotók megörökítését ajánljuk.  Budapesten néhány közlekedési eszköz a város legszebb részein halad át. Ilyen például a 2-es villamos pályájának nagy része (beleértve a Parlamentet is), vagy 4-6-os villamos Duna feletti pályaszakasza. A föld alatt is rengeteg érdekes fotós pont várja, hogy lencsevégre kapd őket. A 4-es metró elkészültével különleges dizájnú metrómegállóink lettek, mint például a Bikás park vagy a Fővám tér. Ezeken a helyszíneket sok mindent kipróbálhatsz: Játszhatsz a fényekkel, a mozgó járművel, a háttérrel. Ennek már csak a képzelet szab határt!

 

5. Budai Vár

A Budai vár tele van elképesztő fotós helyszínekkel. Az épületek szerelmeseit számtalan 17-18. századi építmény várja, mint: a Palota, a Mátyás-templom és nem utolsó sorban a lakóházak.

Ha panorámás képeket szeretnénk, a vár két oldalán is találunk jó helyeket, az egyik a jól ismert Halászbástya, a vár másik oldalán pedig a Tóth Árpád sétány. A Halászbástya közkedvelt hely a turisták között is, a Dunára és a Parlamentre néző fekvése miatt. A Tóth Árpád sétány, vagyis köznapi nevén a várfal, leginkább a tavasz elején nyíló meseszép rózsaszín cseresznyefa virágzásról lett népszerű.