Jó hír a fotográfia szerelmeseinek: megnyílt a 6. Budapest FotóFesztivál

6. Budapest fotófesztivál

A Martin Parr Strand az egész világ című fotósorozatával megnyitott kiállítás március 25. és június 26. között látogatható a Műcsarnokban.

A fotóművész gyermekkora óta a tengerpartok szerelmese, nagyapjával gyakran jártak fényképezni az észak-angliai partokhoz. Később is ide tért vissza már profi fotósként, hogy lencsevégre kapja az ott pihenő briteket. Az idei FotóFesztiválon megtekinthető tárlatához részben az itteni, közkedvelt strandokon tett látogatásaiból születtek a fotók. Más alkotások a művész földkörüli útján készültek, amely során a világ legnépszerűbb strandjait örökítette meg. Az út állomásai a spanyol Benidorm, a belgiumi strandok, a Garda-tó, a Krím félsziget, Lettország, az indiai Goa, a híres Brazil Copacabana és Bali tengerpartok voltak. A kiállítás összesen 56 fotóval várja az érdeklődőket.

A Budapesti Fotó Fesztivál két alapítója, Mucsy Szilvia és Somosi Rita 2017-ben indították el a fesztivált, amelynek célja, hogy Budapesten is létrejöhessen egy életteli kulturális közösség, ahol teret adhatnak mind a külföldi, mind a magyar fotósoknak.

Helyszín: Műcsarnok

Megtekinthető: 2022. június 26-ig.